Teréz
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Svájcba közvetítettek prostituáltakat, őrizetbe vették őket

2018.04.20. 08:38

Svájcban és Magyarországon is lecsaptak a rendőrök egy prostituáltakat futtató társasára, négyen közülük őrizetben vannak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu oldalon.

Az eddigi adatok szerint a 47 éves R. János  bűntársával, a 41 éves M. Ibolyával tavaly júliustól szervezte és irányította magyar nők Svájcba utaztatását, hogy ott prostituáltként dolgoztassa őket. A banda tagjai szerezték a kuncsaftokat és vitték a lányokat hozzájuk. A megkeresett pénz nagy részét elvették a prostituáltaktól és abból tartották el magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) b űnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz ellenük.

Az NNI az ügyben széleskörűen együttműködött - az Europol és az Eurojust közvetítésével - a Bern kantoni rendőrséggel. Ennek eredményeként április 17-én összehangolt akció keretében Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Táton pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat külföldre fuvarozta.

R. János és M. Ibolya előzetes letartóztatásba került, V. Gergő szabadlábon védekezhet. A berni rendőrség két magyar és egy svájci ellen folytat hasonló eljárást. Két gyanúsítottat ott is előzetes letartóztatásba helyeztek, eggyel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - olvasható az ORFK közleményében.