Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Svájcba közvetítettek prostituáltakat, őrizetbe vették őket

2018.04.20. 08:38

Svájcban és Magyarországon is lecsaptak a rendőrök egy prostituáltakat futtató társasára, négyen közülük őrizetben vannak - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság péntek reggel a police.hu oldalon.

Az eddigi adatok szerint a 47 éves R. János  bűntársával, a 41 éves M. Ibolyával tavaly júliustól szervezte és irányította magyar nők Svájcba utaztatását, hogy ott prostituáltként dolgoztassa őket. A banda tagjai szerezték a kuncsaftokat és vitték a lányokat hozzájuk. A megkeresett pénz nagy részét elvették a prostituáltaktól és abból tartották el magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) b űnszervezetben elkövetett üzletszerű kerítés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyomoz ellenük.

Az NNI az ügyben széleskörűen együttműködött - az Europol és az Eurojust közvetítésével - a Bern kantoni rendőrséggel. Ennek eredményeként április 17-én összehangolt akció keretében Nyírteleken elfogták R. Jánost és M. Ibolyát, Táton pedig a 32 éves V. Gergőt, aki a lányokat külföldre fuvarozta.

R. János és M. Ibolya előzetes letartóztatásba került, V. Gergő szabadlábon védekezhet. A berni rendőrség két magyar és egy svájci ellen folytat hasonló eljárást. Két gyanúsítottat ott is előzetes letartóztatásba helyeztek, eggyel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - olvasható az ORFK közleményében.