Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előzetesbe került a székesfehérvári légpuskás lövöldöző

2018.04.21. 13:48

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.

Mint megírtuk, a férfi meglőtt egy fiatal lányt, akit a szeme alatt talált el. Egy másik sértettet a combján, egy kiskorút a hátán találta el a lövedék, de két másik áldozat is feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrség három nap múlva kapta el a 35 éves tettest. M. Lászlóval szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás.

Az előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.