Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megdőlt a fővárosi melegrekord

2018.04.23. 18:53 Módosítva: 2018-04-23 20:33:15

2018. április 23-án megdőlt a budapesti melegrekord, amikor Újpesten 29,3 fokot mértek. Az eddigi rekord 29,0 fok volt Krisztinavárosban 1876-ból ugyanezen a napon, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

meleg.pngAz MTI arra figyelmeztetett, hogy egy gyenge hidegfront hatására kissé hűvösebb, nedvesebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe és egyre többfelé kell számítani záporok, illetve zivatarok kialakulására. Emiatt több helyen, 11 megyében figyelmeztetést adtak ki.

Az átmeneti enyhülés után viszont ismét visszatérnek a 25 fok körüli maximumok. Fejős Ádám meteorológus hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy Baján 30 fok volt, ha még hat tizedet emelkedett volna a hőmérséklet, az országos rekord is megdől.

Csapadék szempontjából annyira nem volt szeszélyes az április, a hőmérsékleti viszonyokat tekintve viszont kifejezetten. Mint elmondta, március második felében még hófúvás volt, az április viszonylag hűvös idővel indult, aztán nagyon gyorsan felmelegedett, és már majdnem egy hete beszélnek arról, hogy nyárias az időjárás.

Most hidegfront jön, amely egy kicsit visszatereli a hőmérsékletet a sokéves átlag tartományába - közölte Fejős Ádám. Elkezdtek virágozni a fűfélék, ami áprilisban nagyon ritka, ezek kifejezetten nyári típusú növények, akkor szórják legjobban a polleneket. Annak ellenére várható erősödő pollenterhelés a következő napokban, hogy egyébként hidegfronti hatás érződik majd, mondta.