Fideszes polgármesterből lett iskolaigazgató verekedett össze egy diákkal Angyalföldön

2018.04.24. 12:39
Rendőrök jártak a 13. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolában egy verekedés miatt. Az Index úgy tudja, az igazgató, egy volt fideszes polgármester is érintett. Az ügyben a rendőrség két nyomozást is elrendelt, amely során közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetésének a gyanúja is felmerült.

A rendőrség nyomoz egy XIII. kerületi iskolai verekedés ügyében, melyben az Index információi szerint az iskolaigazgató is érintett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy az igazgató lenne az egyik szereplő, arra hivatkozva, hogy a nyomozás során nem adhatnak ki olyan információt, ami alapján a gyanúsított, vagy a sértett azonosítható válik. 

Azt viszont megerősítették, hogy április 13-án nyomozást indítottak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, illetve ezzel egyidejűleg egy másik nyomozást is elrendeltek, mert a nyomozás során felmerült más bűncselekmény, kiskorú veszélyeztetésének a gyanúja is. Azt nem tudni hogy a diák, vagy a "közfeladatot ellátó személy" ütött-e először.

A nyomozók kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt mentek ki a XIII. kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolába április 16-án, adatot gyűjtöttek, de kihallgatás nem volt.

24.hu úgy tudja, az igazgató megpofozta többször is a gyereket, aki ellökte magától a férfit, majd elfutott. Azt is írja a lap név nélkül megszólaló tanárokra és szülőkre hivatkozva, hogy nem ez volt az első eset, amikor "az igazgató roma gyereket bántalmazhatott". "Folyosói pletykák még legalább három hasonló bántalmazásról terjednek, ezekben közös, hogy a gyerekek minden esetben kettesben maradtak az igazgatóval, illetve hogy mindig roma származású gyerek szenvedte el a bántalmazást", írták. A cikk szerint az igazgató 8 napon belüli, könnyű sérülést szenvedett.

Az önkormányzat alkalmatlannak találta a posztra

A XIII. kerületi önkormányzat arról tájékoztatott minket,  hogy mivel "sajnálatos módon" 2013. január elsejétől az iskola állami tulajdonba került, az ügyben a Közép-Pesti Tankerületi Központ az illetékes.

Az önkormányzat viszont újból megerősítette, hogy a szülői közösséggel és a nevelőtestülettel egyetértve nem támogatták a jelenlegi igazgató, Újkenéz volt fideszes polgármestere, Putnoki Zsolt kinevezését. Az önkormányzat "az iskolatípusban szerzett gyakorlat hiánya miatt" aggódott, új pályázat kiírását si kérte a minisztériumtól, az igazgató kinevezésekor viszont a kormány figyelmen kívül hagyta az önkormányzat véleményét.   

Putnoki Zsolt 2011-ben az RTL Klub híradójában
Putnoki Zsolt 2011-ben az RTL Klub híradójában

A Közép-Pesti Tankerületi Központ és az iskola vezetősége nem válaszolt a megkeresésünkre, az SZMK (Szülői Munkaközösség) vezetője pedig semmit sem hallott a verekedésről. 

Állon ütötték

Putnoki Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz fideszes polgármestere volt 2015-ig.  2011-ben enyhe agyrázkódtatást szenvedett, mert egy volt barátja állon ütötte.

Putnoki szerint egy jogosulatlanul felvett segély visszafizettetése miatt ütötte meg egy korábbi közmunkásának a férje. A férj állítása szerint viszont azért ütötte meg a polgármestert, mert az talán többet is akart a feleségétől, mint egy hivatali kapcsolat.