Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 éves fiát szúrta meg egy terézvárosi férfi

2018.04.25. 11:33

Egy vita során egy 16 éves fiú édesanyja védelmére kelt, az apa pedig folyamatos kiabálás közben a késhez nyúlt - számolt be a Fővárosi Főügyészség egy 2017-es, egy VI. kerületi lakásban történt ügyről, amiben most történt vádemelés. A férfinál a lakásban egy engedély nélkül tartott lőfegyvert is találtak. 

A vádlott alkoholista volt, emiatt közte és a felesége között rendszeresek voltak a viták, konfliktusok, ilyenkor a kiskorú fiú többször édesanyja védelmére kelt.

A vádlott 2017. október 15-én a kora reggel érkezett haza a munkából, majd inni kezdett. Veszekedni kezdtek a feleségével, a vádlott a lakás előtti körfolyosón hangosan kiabált.

A kiabálásra felébredt a 16 éves fia, aki a bejárathoz ment azért, hogy apját a szobájába kísérje. A vádlott tovább kiabált, majd a szobában található szekrényhez ment, a fiókjából kivett egy kést. A fiú ezt észrevette, és megpróbálta a kést elvenni az apjától, ekkor a vádlott egy hátrafelé irányuló szúró mozdulattal a hasánál megszúrta a fiút. 

A fiú a szúrástól súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, szakszerű és időszerű orvosi, illetve műtéti beavatkozás nélkül meg is halhatott volna.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés és lőfegyverrel visszaélés miatt emelt vádat. Ezek büntetési tételének felső határa – a bűnhalmazat miatt - 12 évig terjedő szabadságvesztés.