Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bártfai-Mager Andrea lehet a fejlesztési miniszter

2018.04.25. 06:37

A 444.hu információi szerint a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lehet a következő Orbán-kormány fejlesztési minisztere. Az már biztos, hogy az eddigi miniszerrel, az egyébként az országos listán is előkelő hellyel jutalmazott Seszták Miklóssal nem számolnak a kormányalakítás során. A 444. szerint a posztra több más jelölt is felmerült, köztük Hernádi Zsolt MOL-vezér, vagy az NGM volt államtitkára, Fónagy János.

Azonban a 444-nek nyilatkozó források arra is figyelmeztetnek, hogy

Orbán Viktor szereti az utolsó pillanatig keverni a kártyákat, versenyeztetni lehetséges jelölteket, és nem egyszer húzott elő a cilinderből egy teljesen váratlan minisztert az utolsó pillanatban. Például épp Seszták Miklóst négy évvel ezelőtt.

Bártfai-Mager 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette a kormánybiztosi pozíciót a nyugdíjazott Németh Lászlónétól. Férje, Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, most a vagyonkezelő felügyelő bizottságát is ő vezeti.

D MTZ20170731009
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A kormánybiztos 2016-os kinevezése egybeesett azzal, amikor a miniszterelnök fontos hatásköröket vont el Lázár János Miniszterelnökségétől; elsősorban a kegyvesztett Spéder Zoltán érdekeltségébe eső területekkel kapcsolatban. Így a posta és a takarékszövetkezetek irányításának jogai az MFB, a Nemzeti Közműszolgáltató és adatgyűjtő felügyeletével együtt mind Bártfa-Mager hatáskörébe került.