Lukács
7 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Bártfai-Mager Andrea lehet a fejlesztési miniszter

2018.04.25. 06:37

A 444.hu információi szerint a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lehet a következő Orbán-kormány fejlesztési minisztere. Az már biztos, hogy az eddigi miniszerrel, az egyébként az országos listán is előkelő hellyel jutalmazott Seszták Miklóssal nem számolnak a kormányalakítás során. A 444. szerint a posztra több más jelölt is felmerült, köztük Hernádi Zsolt MOL-vezér, vagy az NGM volt államtitkára, Fónagy János.

Azonban a 444-nek nyilatkozó források arra is figyelmeztetnek, hogy

Orbán Viktor szereti az utolsó pillanatig keverni a kártyákat, versenyeztetni lehetséges jelölteket, és nem egyszer húzott elő a cilinderből egy teljesen váratlan minisztert az utolsó pillanatban. Például épp Seszták Miklóst négy évvel ezelőtt.

Bártfai-Mager 2001-től előbb a Magyar Nemzeti Banknál, később a Gazdasági Versenyhivatalnál, 2010 után pedig a Magyar Közlönynél dolgozott, később az MNB Monetáris Tanács tagja lett, mielőtt átvette a kormánybiztosi pozíciót a nyugdíjazott Németh Lászlónétól. Férje, Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkára volt, most a vagyonkezelő felügyelő bizottságát is ő vezeti.

D MTZ20170731009
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A kormánybiztos 2016-os kinevezése egybeesett azzal, amikor a miniszterelnök fontos hatásköröket vont el Lázár János Miniszterelnökségétől; elsősorban a kegyvesztett Spéder Zoltán érdekeltségébe eső területekkel kapcsolatban. Így a posta és a takarékszövetkezetek irányításának jogai az MFB, a Nemzeti Közműszolgáltató és adatgyűjtő felügyeletével együtt mind Bártfa-Mager hatáskörébe került.