Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Csütörtökön hidegfront érkezik

2018.04.25. 12:36

A szerdai nyár után csütörtökön újabb hidegfront érkezik, feltámad a szél és szórványosan csapadék fordulhat elő - írja az Időkép előrejelzése. 

Szerdán ismét melegebb levegő áramlott fölénk, délutánra 25 és 30 fok közé emelkedik(dett) a hőmérséklet.

Csütörtökön viszont északnyugat felől hidegfront érkezik, északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, de az ország délkeleti felén még lesz napsütés. A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár milliméter eső, a déli és keleti tájakon záporok, zivatarok lehetnek. Viszont az északira, északnyugatira forduló szél több helyen feltámad. 

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, északnyugaton csak 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, máshol még 20-26 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntekre elvonul a front, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-24 fokra készülhetünk - írja az Időkép. 

ido

A Köpönyeg.hu szerint szombaton és vasárnap többórás, ragyogó napsütés és gomolyfelhősödés várható. Zápor, zivatar elszórtan alakul ki. 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Hétfn marad a napos, nyárias idő egy-egy záporral, zivatarral. A hőmérséklet 23-28 fok között alakul.