Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtökön hidegfront érkezik

2018.04.25. 12:36

A szerdai nyár után csütörtökön újabb hidegfront érkezik, feltámad a szél és szórványosan csapadék fordulhat elő - írja az Időkép előrejelzése. 

Szerdán ismét melegebb levegő áramlott fölénk, délutánra 25 és 30 fok közé emelkedik(dett) a hőmérséklet.

Csütörtökön viszont északnyugat felől hidegfront érkezik, északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, de az ország délkeleti felén még lesz napsütés. A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár milliméter eső, a déli és keleti tájakon záporok, zivatarok lehetnek. Viszont az északira, északnyugatira forduló szél több helyen feltámad. 

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, északnyugaton csak 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, máshol még 20-26 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Péntekre elvonul a front, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-24 fokra készülhetünk - írja az Időkép. 

ido

A Köpönyeg.hu szerint szombaton és vasárnap többórás, ragyogó napsütés és gomolyfelhősödés várható. Zápor, zivatar elszórtan alakul ki. 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Hétfn marad a napos, nyárias idő egy-egy záporral, zivatarral. A hőmérséklet 23-28 fok között alakul.