Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fodor Gáborék máris közös ellenzéki EP-listát akarnak

2018.04.25. 16:28

A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a Fodor Gábor-féle Liberálisok elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Sermer szerint

ha az április 8-i parlamenti választáson a kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország.

"Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok politikusa. A Liberálisok politikusa, Bősz Anett amúgy az MSZP-Párbeszéd listájáról került a parlamentbe, és a Párbeszéd frakciójában fog dolgozni.

Sermer Ádám azt mondta: a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként megrendeltek egy közvélemény-kutatást, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát.

A Liberálisok elnökhelyettese azt is bejelentette: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és "egy 24 órás demonstráció keretein belül követeljük, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére."