Fodor Gáborék máris közös ellenzéki EP-listát akarnak

2018.04.25. 16:28

A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a Fodor Gábor-féle Liberálisok elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

Sermer szerint

ha az április 8-i parlamenti választáson a kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország.

"Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok politikusa. A Liberálisok politikusa, Bősz Anett amúgy az MSZP-Párbeszéd listájáról került a parlamentbe, és a Párbeszéd frakciójában fog dolgozni.

Sermer Ádám azt mondta: a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként megrendeltek egy közvélemény-kutatást, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát.

A Liberálisok elnökhelyettese azt is bejelentette: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és "egy 24 órás demonstráció keretein belül követeljük, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére."