Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

2018.04.25. 12:26

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János után – írja a Heti Válasz. A csütörtökön megjelenő számukban írnak a kormányalakítás lehetséges verzióiról. 

A Heti Válasz szerint a Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn bejelentett távozása az alakuló új kormány két fontos jellemzőjére utal: a személyi változásokra és az elkövetkező időszak politikai irányára. A miniszterelnök a nyilvánosságban arról beszélt, elsősorban a demográfia áll majd az új kabinet fókuszában, de ezek mellé beférnek az európai ügyek is.

"A következő egy-másfél év az EU szempontjából kulcsfontosságú időszak lesz, s Magyarország jövőjét is meghatározza. Zajlik ugyanis a 2021-től induló hétéves költségvetési ciklus vitája, amelyben gigászi összegek forognak kockán" - írják.  Ezért a következő kormány legfontosabb tagjai közé tartozik majd a külügyminiszter és az európai ügyekért is felelős kancelláriaminiszter. A két stratégiai (a külügyminiszteri, illetve az európai témák mellett a közigazgatásra összpontosító kancelláriaminiszteri) tárca kapcsán kormánypárti körökben a legtöbbet Szijjártó Péter és Gulyás Gergely neve forog a Heti Válasz szerint.