Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A nyár közepén választ új polgármestert Kocsis Máté helyett Józsefváros

2018.04.26. 17:43

Július 8-ra tűzte ki a józsefvárosi helyi választási bizottság az időközi polgármester-választást - derül ki a testület tájékoztatásából, írja az MTI. A választást azért kellett kiírni, mert a fideszes Kocsis Mátét országgyűlési képviselővé választották, így összeférhetetlenség miatt április 17-i hatállyal lemondott a tisztségről. Nem is tehetett egyébként másként, az összeférhetetlenséget az önkormányzati törvény mondja ki. 

Kocsis Máté
Kocsis Máté
Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

Kocsis Máté 2009 novembere óta töltötte be a polgármesteri tisztséget Budapest VIII. kerületében, ahol 2010-ben és 2014-ben is újraválasztották.

Az április 8-i országgyűlési választáson a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeként szerzett parlamenti mandátumot, a voksok 40,51 százalékát kapta a Józsefvárost és Ferencvárost magában foglaló választókerületben.