Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egészségpláza lesz a budai szuperkórház

2018.04.26. 07:37 Módosítva: 2018-04-26 07:40:23

Újabb részleteket árult el a Borsnak az M1-M7-es autópálya mellé tervezett új budai kórházról Bedros J. Róbert, a dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott.

Bedros azt mondta: az új kórház inkább egészségpláza lesz, ahol az emberek a gyógyulás alatt sem lesznek kiszakítva teljesen megszokott környezetükből. Számos szolgáltatás és üzlet gondoskodik arról, hogy az ott töltött idő kellemesebb legyen.    

Az új kórház 1,2 millió ember gyógyítását szolgálja majd. Két helikopterleszállója lesz és működni fog benne egy saját mentőállomás. Lesz robotsebészeti műtő, és a gyógyszerek pótlásáról is robotok gondoskodnak az egyes osztályokon. Az egészségügyi centrumhoz tartozni fog nővérszálló, és épül egy bölcsőde és óvoda a munkatársak gyerekeinek.

A kórház tervezett helyszíne
A kórház tervezett helyszíne
Fotó: Google Maps

Az intézmény szakmai bázisát a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház adja majd, ahonnan az aktív osztályok költöznek át a Dél-budai Centrumba.

Az új budai kórházról 2015 februárja óta már nagyon sok szépet elmondtak. A dolog egyelőre ott tart, hogy az állam megvette a Dobogó nevű területen a telkeket, majd miniszterelnöki biztost neveztek ki.

Bedros J. Róbert a Borsnak azt mondta: heteken belül kiírják a tervpályázatot, amelyre a pályázóknak nyár végéig kell elkészíteniük tervei­ket. Ezeket egy bírálóbizottság véleményezi, és kiválasztja a nyertest.  Az új kórház öt év múlva nyílhat meg.