Judit
3 °C
7 °C

A hosszú hétvégén járni fog a 3-as metró, cserébe a fél város káoszba borul

DSZZS20150501214
2018.04.27. 18:16

2018. május 1-én a Nagy Futam miatt több forgalmi változást is bejelentett a BKK pénteken. 

A terelések többek között a Lánchíd, az Erzsébet híd, a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca, a Károly körút, a Rákóczi út, a Kossuth Lajos utca, a Múzeum körút, a Budai és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakaszát érintik.

A rendezvény előkészülete miatt kisebb korlátozások már április 28-tól lesznek. A járatok aktuális forgalmi információi a BKK Info alkalmazáson keresztül lehet lehívni. A hosszú hétvége három napján, április 29-én, 30-án és május 1-én Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár az M3-as metró. Április 30-án a járatok a szombati, május 1-én az ünnepnapi menetrend szerint indulnak.  

A korlátozások a következőképpen alakulnak:  

 • Április 28-tól (szombattól) lezárják a buszsávot a Kossuth Lajos utcában és a Bajcsy-Zsilinszky úton, illetve a Károly körúton a kerékpársávot.
 • 2018. április 30-án hétfőn 10.00 órától várhatóan 20.00 óráig versenyautó bemutatót tartanak, ezért 2018. április 29-én (vasárnap) 6.00 órától május 1-jén (kedd) 23.30 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út az Arany János utcától az Andrássy útig teljes szélességben lezárásra kerül.
 • Május 1-jén (kedd) 6.00 óra és várhatóan 17.00 óra az eddig lezárt terület mellett lezárják a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet hidat, az Astoriát, a Károly körutat és a Deák Ferenc teret. 12.30 órától várhatóan 17.00 óráig – a légi bemutató miatt – lezárják a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, a budai alsó rakpartot a Dombóvári úttól az Üstökös utcáig, a Lánchidat (gyalogos forgalom elől is) és a Széchenyi István teret.
 •  Április 29-én (vasárnap) és 30-án (hétfőn) a Bajcsy-Zsilinszky út egy szakaszának lezárása miatt a 9-es, a 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A autóbusz a Nagykörút–Andrássy út útvonalra terelve járnak.
 • Április 30-án (hétfőn) este 20 órától május 1-én (kedden) üzemzárásig a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos nem közlekedik, helyette Budán a Kelenföld vasútállomás M-ig meghosszabbított 56A és a Városház térig meghosszabbított 61-es villamost, Pesten, illetve Buda és Pest között az M4-es metrót érdemes választani.

Május 1-jén a verseny a következő járatokat, és útvonalakat érinti a verseny

A Kossuth Lajos utca, az Erzsébet híd, az Astoria, a Károly körút és a Deák Ferenc tér lezárása miatt körülbelül 6 és 17 óra között

 • az Erzsébet hídon át közlekedő autóbuszok két szakaszon, megosztva járnak, pesti végállomásuk felől a Blaha Lujza tér M, budai végállomásuktól a Szent Gellért tér M vagy a Döbrentei tér megállóhelyig; a 178-as busz csak a budai szakaszon közlekedik. A Keleti pályaudvar és a Szent Gellért tér között az M4 metróval utazhatnak.
 • a 100E autóbusz a Liszt Ferenc repülőtér felé a Kálvin tér M megállóhelytől indul, a repülőtérről induló autóbuszok a Kálvin tér M megállóhelyig közlekednek.
 • a 9-es autóbusz két szakaszon, megosztva jár Kőbánya felől a Kálvin térig, Óbuda felől pedig a Nyugati pályaudvarig, ahol az autóbuszokra a buszvégállomáson lehet felszállni. A Kálvin tér és a Nyugati pályaudvar között az M3-as metróval utazhatnak.
 •    a 15-ös és a 115-ös busz rövidített útvonalon, észak-pesti végállomásától a József Attila utcáig visz utasokat.
 •   a 16-os busz délelőtt a Deák Ferenc tér M helyett az Arany János utca M megállóhelyig közlekedik.
 •  a 105-ös busz két szakaszon, megosztva jár a Pesten a Gyöngyösi utca M felől az Oktogon M megállóhelyig, Budán pedig az Apor Vilmos tér és a Batthyány tér M+H között.

A  Budai és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakasza és a Lánchíd lezárása miatt körülbelül 12:30 és 17 óra között

 •  a 2-es villamos két szakaszon, megosztva közlekedik, a Közvágóhíd H felől a Boráros tér H megállóig, a Jászai Mari tér felől pedig a Kossuth Lajos tér M megállóig.
 • a 19-es villamos megosztva közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári út felől a Batthyány tér M+H megállóig, Kelenföld vasútállomás M felől a Rudas Gyógyfürdő megállóig.
 •  a 41-es villamos a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es villamos útvonalára terelve, a Krisztina körúton, a Széll Kálmán téren és a Margit körúton át közlekedik.
 •  a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között visz utasokat.
 •   a hajójáratok a Jászai Mari tér (Margit híd) és a Szent Gellért tér M (Szabadság híd) között nem járnak.

BKK kéri, hogy aki május 1-én a belvárosba, vagy a belvárosban utazik, ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel közelítse meg úti célját, és lehetőleg a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metróvonalakat vegye igénybe.

(Borítókép:  Az Infinity Red Bull Racing istálló Forma-1-es autóival a skót David Coulthard és az orosz Danyiil Kvjat tart bemutatót a Várkert Bazár elõtt a Nagy Futam III. elnevezésû légi- és autós parádén Budapesten 2015. május 1-jén. - f otó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?