Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Momentum javaslatára űrlap segíti a választási csalás bejelentését a jövőben

2018.04.27. 17:20

A Momentum javaslatára pénteken úgy döntött a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy a valasztas.hu-n kitölthető űrlapot hoz létre a választási problémák bejelentésére.

A választási kifogás bejelentése nagyon szigorú feltételekhez volt eddig kötve. Ha valaki csalás gyanújával fordult az NVB-hez, de személyi azonosító helyett személyi igazolványszámot adott meg, vagy lakcímből kihagyta a településnevet, mind olyan hibának számított, ami miatt akár alapos kifogást is kivizsgálatlanul  félresöpört a bizottság. 

A szigorú szabályokon az NVB a törvényi előírások miatt nem tud változtatni, azonban a jövőben a momentumos G. Szabó Dániel javaslatára egy közérthető nyomtatvány fogja segíteni a panasszal élőket, segítve a formai hibák kiküszöbölését. 

A testület pénteki ülése 17-8 arányban támogatta a momentumos előterjesztést. A Momentum által előterjesztett döntés szerint olyan internetes űrlapot kell közzétenni a valasztas.hu-n, ami figyelmeztet a formai hibákra és ahol rögtön be is lehet küldeni a kifogást.