Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

A Momentum javaslatára űrlap segíti a választási csalás bejelentését a jövőben

2018.04.27. 17:20

A Momentum javaslatára pénteken úgy döntött a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), hogy a valasztas.hu-n kitölthető űrlapot hoz létre a választási problémák bejelentésére.

A választási kifogás bejelentése nagyon szigorú feltételekhez volt eddig kötve. Ha valaki csalás gyanújával fordult az NVB-hez, de személyi azonosító helyett személyi igazolványszámot adott meg, vagy lakcímből kihagyta a településnevet, mind olyan hibának számított, ami miatt akár alapos kifogást is kivizsgálatlanul  félresöpört a bizottság. 

A szigorú szabályokon az NVB a törvényi előírások miatt nem tud változtatni, azonban a jövőben a momentumos G. Szabó Dániel javaslatára egy közérthető nyomtatvány fogja segíteni a panasszal élőket, segítve a formai hibák kiküszöbölését. 

A testület pénteki ülése 17-8 arányban támogatta a momentumos előterjesztést. A Momentum által előterjesztett döntés szerint olyan internetes űrlapot kell közzétenni a valasztas.hu-n, ami figyelmeztet a formai hibákra és ahol rögtön be is lehet küldeni a kifogást.  • Vennék
  • Hírek