Erzsébet
1 °C
4 °C

Felfüggesztett börtönt kapott a romagyilkosoknak alibit biztosító nőt

2018.04.27. 11:26

„Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hamis tanúzásért a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken a romák ellen elkövetett, hat halálos áldozatot követelt gyilkosságsorozat első fokú büntetőeljárásában tanúként szereplő Fehérné Nyalka Évát”, írja a Romnet.hu.

A Nyafiként ismert nő alkalmazta a szórakozóhelyén, a Perényi-1 tulajdonosaként a négy elítélt férfit, közülük az egyik férfival, Kiss Árpáddal szerelmi kapcsolatot tartott fent, és a bíróság szerint ezt azután is fenntartotta, hogy megvádolták őket a gyilkosságsorozattal.

A nő leveleket írt a volt szeretőjének a börtönbe, csomagokat küldött, és az ügyész szerint a levélben írtak egyértelműen bizonyítjk, hogy a nő nem élt fenyegetés alatt, sőt "Fehérné maga kezdeményezte a kapcsolatfelvételt Kiss Árpáddal, akinek korában szeretője volt, és ennek érdekében vásárolt két telefonkészüléke és két SIM-kártyát, amin a kapcsolatot tartották, és a csomagokat is az előzetes letartóztatásban lévő férfi édesanyja nevében küldte be a fegyintézetbe".

A nőt az ügyben 16-szor hallgatták ki, és beismerte, hogy tudott arról, hogy a társaság a Perényi-1-ben rejtegetette a fegyvereket.
Az ügyész Fehérnét elvetemültnek írta le, aki "a társadalomra rendkívül veszélyes embert véd hamis tanúvallomással." Fehérné az utolsó szó jogán azt mondta:  „én egy érző, élő ember vagyok, az élet a legfontosabb és legszentebb dolog a számomra. Állítása szerint az anyai ösztönét használta a hamis tanúvallomásával azért, hogy a tanúvédelmi program során külföldre vitt fiát védje" - írja a Romnet.

„Tudatosan hazudtam, és bíztam abban, hogy a bíró észreveszi” – mondta és Miszori László bíróra utalva azt mondta, megérti, hogy feljelentette, „hiszen ez a munkája”.

A nő azt mondta a Romnet szerint, hogy már eleve előítélettel került a bíróság és az áldozatok hozzátartozói, sértettjei elé, mint szerető, és ő mindezt megérti. Elhagyta Debrecent, de majd szeretne „emelt fővel visszatérni.”  A nő végül elmondott egy saját maga költötte verset, aztán meghajolt.

Az ítélet nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?