Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hat év fegyházat kapott a mihálygergei nő, aki megölte újszülöttjét

2018.04.27. 12:04

Hat év fegyházra ítélte a bíróság azt a 29 éves Nógrád megyei nőt, aki 2017 februárjában megölte újszülöttjét. Az MTI szerint a nő a szülést megelőző napokban szülésindító praktikákat és a magzatvíz megindításának lehetséges módjait kereste az interneten, majd 2017. február 20-án otthona mellékhelyiségében leánygyermeknek adott életet.

Az orvosszakértő vizsgálatok alapján a gyermek 34-36 hetes terhességnek megfelelő fejlettségű koraszülött volt, aki élve született, és nem volt feltárható semmilyen fejlődési rendellenesség, amely életképtelenséget okozott volna. A vádlott a vécékagylóból egy ágytakaróval a fejénél fogva kiemelte az újszülöttet, dobozba tette, az udvaron flakonokat és éghető anyagokat dobott mellé, majd megkísérelte meggyújtani.

Miután ez nem sikerült, a holttestet egy zsákba tette és a ház melléképületében elrejtette. Az újszülött halálának közvetlen oka fulladás volt. A nő kórházba került, ahol észlelték, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget.

A sajtótitkár közölte: a bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények helyi elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyészség nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett.