Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat év fegyházat kapott a mihálygergei nő, aki megölte újszülöttjét

2018.04.27. 12:04

Hat év fegyházra ítélte a bíróság azt a 29 éves Nógrád megyei nőt, aki 2017 februárjában megölte újszülöttjét. Az MTI szerint a nő a szülést megelőző napokban szülésindító praktikákat és a magzatvíz megindításának lehetséges módjait kereste az interneten, majd 2017. február 20-án otthona mellékhelyiségében leánygyermeknek adott életet.

Az orvosszakértő vizsgálatok alapján a gyermek 34-36 hetes terhességnek megfelelő fejlettségű koraszülött volt, aki élve született, és nem volt feltárható semmilyen fejlődési rendellenesség, amely életképtelenséget okozott volna. A vádlott a vécékagylóból egy ágytakaróval a fejénél fogva kiemelte az újszülöttet, dobozba tette, az udvaron flakonokat és éghető anyagokat dobott mellé, majd megkísérelte meggyújtani.

Miután ez nem sikerült, a holttestet egy zsákba tette és a ház melléképületében elrejtette. Az újszülött halálának közvetlen oka fulladás volt. A nő kórházba került, ahol észlelték, hogy egy-két nappal korábban szült, ezért értesítették a rendőrséget.

A sajtótitkár közölte: a bíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte a hasonló jellegű bűncselekmények helyi elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként a vádlott büntetlen előéletét, illetve azt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerte és megbánta.

A Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert az ügyészség nagyobb büntetés kiszabásáért fellebbezett.