Hirtelen megszüntették a visszalépő LMP-s pozícióját Csepelen

2018.04.27. 20:22

A 24 írta meg először, hogy sürgősségi tárgyalással megszüntették az LMP-s Tenk András fenntartható fejlődésért felelős tanácsnoki feladatkörét Csepelen. A javaslatot Morovik Attila fideszes alpolgármester és frakcióvezető nyújtotta be, amit aztán április 26-án el is fogadták, így május 2-án megszűnik a pozíciója.

1780952 365540836920679 113515282 o
Fotó: Dr. Tenk András Facebook oldala

Ungár Péter elnökségi tag megerősítette nekünk a 24 információját. Ungár elmondta, hogy a hír igaz, ráadásul Ungár szerint, amikor Tenk kérdőre vonta az egyik alpolgármestert - a nevét sajnos nem tudta megmondani -, hogy mégis miért történt ez az egész, mindössze annyit válaszolt, hogy

mert, lehet más a politika!

Ungár szerint egyébként kétszeresen is bosszúról lehet szó, hiszen Tenk a választásokon visszalépett az együttös Szabó Szabolcs javára, akinek sikerült megvernie Németh Szilárdot a Csepel-Soroksár körzetben, ráadásul nemrég az is kiderült, hogy a párt nélkül maradt, de ugyebár az országgyűlésbe bekerült Szabó az Együttből átül az LMP-be.

Cikkünk megjelenése után sikerült elérni Tenk Andrást, aki elmondta, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja azt, ami Ungár szerint elhangzott, majd hozzátette, hogy mivel a képviselő-testület döntése jogilag helyt áll, nincs miről vitázni.

Viszont azt aggályosnak és szomorúnak tartja, hogy egy olyan területen szüntettek meg egy környezetvédelmi pozíciót, amely komoly környezetvédelmi veszélyekkel és problémákkal terhelt.

Egy körülbelül 76 ezres voltaképpen iparvárosról beszélünk Csepel esetében, amelynek elég nagy területét fedi le a Csepel Művek, mégsem tudjuk a mai napig azokat az adatokat, amiket 2010 előtt felmért az akkori környezetvédelmi minisztérium. Felháborítónak tartom, hogy nem tudjuk hol áll Csepelen a talajvízszint, milyen szennyezettségű a talajvíz vagy azt, hogy nincs napi mérés az ottani levegő szennyezettségéről.

- nyilatkozta Tenk az Indexnek.