Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kerényi szürreális tábora késik egy évet, és csökkentették a beugró összegét

2018.04.27. 08:52

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a télen egy nagyot álmodott, és egy nyári tábort talált ki miniszterek, államtitkárok, polgármesterek gyerekeinek a Balatonra. Ez a tábor a jövő elitjének A Közös Gyerekkori Élménye lehetne.

A múltba révedés olimpiai bajnoka ezt a közös élményt azzal érné el, hogy a politikai vezetők gyerekeit például római tunikába öltöztetné, fakardot adna a kezükbe, és karénekeket illetve más színpadi jeleneteket tanultatna be velük, és mindezért potom 250 ezer forintos fejpénzt kérne.

Az első tábor már most nyáron elindult volna, de valamiért a megnyitó a következő évre tolódott. A balatonalmádi képviselőtestület az április 20-iki ülésén úgy határozott, hogy a Vörösberény-programba illesztett Kerényi Imre-alprogramot csak jövőre indítja el, a négy helyett három kéthetes turnust terveznek, és a fejenként a táborért fizetendő 250 ezer forintos részvételi díjat is 200 ezerre csökkenti.

Az is kiderült, hogy  a tábor "2019. július 1 és augusztus 25. között zajlana, melynek során napi ötszöri étkezést és "színvonalas programokat" biztosítanak a résztvevőknek" - idézi az Mfor.hu az önkormányzati dokumentumot.

És hogy mire megy el majd a pénz? Ezt is az Mfor.hu szedte össze:

  • 17,44 millió: szolgáltatások
  • 12,25 millió: személyi költségek
  • 9,59 millió: tartós eszközök (diszkosz, gerely, kerékpár, centrifuga)
  • 3,96 millió fogyóeszközök: (névvel ellátott hátizsák, Quechua kabát, tornacipők, tunika, római stóla, fakard, Victorinix Swiss Army Escort típusú bicska)
  • A táborvezető és a menedzser napi 25 ezer forintot kereshet majd
  • a tánctanár, színháztanár, korrepetítor 15 ezres napidíjat kap
  • a konyhások 6350 forintot kereshetznek naponta