Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hadházy nem vállal semmilyen tisztséget az LMP-ben

2018.04.27. 10:45 Módosítva: 2018-04-27 11:00:46

Tegnap este megalakult az LMP új frakciója, amihez csatlakoztam. Tisztséget sem a frakcióban, sem a pártban, sem a parlamentben nem fogok betölteni. Ahogy eddig is, továbbra is kifejezetten támogatni fogom a parlamenti pártok közötti és a parlamenten kívüli ellenzéki résztvevőkkel való együttműködést

- jelentette be Facebook-oldalán Hadházy Ákos, az LMP eddigi társelnöke.

Hadházy hozzátette, hogy mélyen elszomorítja, hogy a pártok nagyon gyorsan összefogtak, hogyan osszák el egymás küözött a Fidesz által felajánlott pozíciókat. Szerinte az ellenzéki képviselők

többsége ijesztően hamar túltette magát azon a dilemmán, hogy egy tisztességtelen választáson létrejött és kétes legitimitású parlamentbe fognak beülni. A tiltakozásnak sok formája lehetne a teljes bojkott és a teljes elfogadás közötti skálán. Az eddigi megállapodások nem arra utalnak, hogy az ellenzéki tárgyalásokon sikerült ezen a skálán a megfelelő pozíciót elfoglalni, az elfogadható megoldást megtalálni.

Hadházy és az LMP egyes vezetőinek a viszonya már a választási kampányban elmérgesedett, ő például anélkül lépett vissza a választókörzetében egy esélyesebb ellenzéki javára, hogy erről a vezetés tudott volna. Később azt állította, hogy Schiffer András megfenyegette azokat, akik visszalépnének más ellenzéki jelölt javára, Schiffer ezt tagadta.

Végül etikai bizottság tárgyalta az önkényes visszalépők ügyét, ezen a tárgyaláson Sallai Róbert Benedek rátámadt Hadházyra.