Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Repült a bárszék, tört a sörcsap a csongrádi kocsmában

2018.04.29. 10:41

Április 4. már hosszabb ideje nem ünnepnap – fiatalok kedvéért: 1990 előtt a második világháborús felszabadulás ünnepe volt –, de egy 33 éves csongrádi férfinak így is sikerült emlékezetessé tennie. Bár valószínűleg nem szívesen fog emlékezni.

Animgifünk illusztráció
Animgifünk illusztráció
Kép: Danny Boyle / Trainspotting (1996

A történet azzal kezdődött, hogy közte és egy csongrádi kocsma pultosa között este kilenc óra körül, ahogy a rendőrségi zsargon mondja, „szóváltás alakult ki, amely tettlegességi fajult”. Ez utóbbi azt jelentette, hogy a férfi megütötte a nőt.

A dühét viszont nem vezette le ennyivel, hanem utána dühében ráütött a pulton lévő sörcsapra, amelynek adagoló karja letört. Később egy bárszéket és több sörös rekeszt is felborított. Amikor az egyik vendég rászólt, hogy fejezze be a balhét, a férfi őt is megpofozta.

A rendőrség közleménye szerint a kocsmai verekedőt előállították, „garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták”. A napokban az ügy iratait bíróság elé állítás javaslatával az illetékes ügyészségnek továbbították.