Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitalálják, hogyan fognak össze az időköziken a Fidesz ellen

2018.04.30. 10:25

Szerdán ülnek össze a baloldali ellenzéki pártok, hogy egyeztessenek az időközi választásokon való indulásuk összehangolásáról – értesült a Népszava.

A nyáron két kerületben választanak új polgármestert: a VIII. kerületben a fideszes Kocsis Máté, a XV. kerületben pedig a DK-s Hajdu László parlamenti megválasztása miatt.

A választási adatok szerint még a VIII. kerületben is esélyes lehet a baloldal, ehhez azonban nem más kell, mint a bűvös összefogás, avagy koordinálás, ami az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján nem egyszerű pálya az ellenzéknek.

Pár nappal ezelőtt az MSZP-s Horváth Csaba bedobta az előválasztás ötletét, amelynek lényege, hogy előre megrendeznek egy választást, és a nyertes indul csak a Fidesz ellen. Erre az idő rövidsége miatt aligha lesz idő, a pártok viszont összeülnek egy egyeztetésre.

Horváth Csaba a múlt héten a Demokratikus Koalíciót, az LMP-t, a Párbeszédet, a Momentumot, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, valamint a Liberálisokat hívta tárgyalni, a Jobbikot nem.

Ha az előválasztás ötletével nem is, az összefogás szükségességével valószínűleg egyetértettek a pártok - erre utal legalábbis, hogy majdnem mindegyik meghívott azt ígérte, jelen lesz az egyeztetésen. Horváth Csaba a Népszavának azt mondta, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőinek is küldtek e-mailt, azonban arra még nem érkezett semmilyen válasz.

Horváth Csaba azzal indokolta, hogy a Jobbikot nem hívták meg az egyeztetésekre, hogy a fővárosban önállóan is győzni tud a baloldal.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.