A harmadik rablás után jelentette fel támadóját egy nyugdíjas

2018.04.30. 11:40

A rendőrség megtette a vádemelést rablás és magánlaksértés miatt egy kevermesi férfi ellen, aki háromszor kirabolt egy 62 éves férfit. 

T. Ivánt a rendőrök február 20-án fogták el Budapesten, miután a nyomozók fülest kaptak, hogy a férfi fővárosban bujkál előlük. A gyanúsított először 2017 decemberében rabolt, amikor berúgta a nyugdíjas férfi házának a bejárati ajtaját, kést szorított a férfi torkához és pénzt követelt tőle. Másodszor 2018 januárjában ment el hozzá és azzal fenyegette, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt. A megfélemlített férfi mindkét alkalommal néhány ezer forintot adott a támadójának, de a történtekről nem szólt senkinek, a rendőrséget sem értesítette. Harmadjára 2018. február 3-án, este jelent meg nála T. Iván, de ekkor pénzt nem tudott elvinni, a hűtőből vett ki élelmiszert. A 62 éves férfi ezután ment be a rendőrségre és tett bejelentést mindhárom esetről.

A rendőrség a nyomozást április 26-án lezárta és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította a Battonyai Járási Ügyészségre.