Lázár elárulta, a Fideszen belül is szorítottak a bukásáért

2018.04.30. 13:20 Módosítva: 2018.04.30. 13:24

Pár nappal ezelőtt vette át az egyéni képviselői mandátumát Lázár János, akit a Hódmezővásárhelyt és Makót magában foglaló választókerületben választottak meg. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a választások után közölte, hogy távozik a kormányból, és az egyéni képviselőségre fog koncentrálni.

A mandátum átvételekor az Mfor.hu beszámolója szerint megtudhattunk némi háttérinformációt is a miniszter részleges visszavonulásának okairól. Az MTI ugyan csak annyit közölt a beszédből, hogy Lázár szerint „ma a politika lényege vidéken és helyben dől el”, több figyelmet kell szentelni a vidéken élő embereknek, és többet kell tanulni tőlük.

Ám az Mfor.hu szerint  sokkal érdekesebb dolgok is elhangoztak a beszédben.

Két ciklusnyi kormányzati munka után az embernek nem csak drukkerei, hanem ellendrukkerei is vannak, házon belül és házon kívül. Főleg, ha olyan kormányinfós stílusa van az embernek, mint nekem.

Illetve

Sokan szorítottak tehát azért – különösen február 25-e után – hogy a választásokon megbukjak és a 2018 és 2022 közötti politikából eltűnjek. A választóknak hála, ez nem így történt. Visszatértem, maradok és küzdök tovább.

A HírTV videót is közölt a beszédből.

Lázár nem említett neveket, ám a legtöbb konfliktusa az elmúlt ciklusban Rogán Antallal volt. Amikor például Orbán Viktor úgy döntött, hogy Rogán Antalt is beveszi a kormányba, mégpedig Lázár János mellé a Miniszterelnökségre, Lázár ultimátumot intézett a miniszterelnökhöz, hogy ebben az esetben ő lemond.

Lázár politikai jövője akkor került igazán veszélybe, amikor a februári időközi polgármester-választáson az ellenzéki Márki-Zay Péter győzött. Ezek szerint a Fideszen belül is voltak, akik örültek az eredménynek.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.