Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hadházyt életében először hívták a közrádióba

2018.05.02. 09:12

Hadházy Ákost életében először hívták meg a közrádió 180 perc nevű reggeli műsorába. Az LMP választások után leköszönt társelnöke ironikusan azt írta a Facebookon a szerdai adást követően, hogy a kormánymédia nem volt rá kíváncsi akkor, amikor egy parlamenti párt társelnökévé választották,

soha nem hívtak, amikor a Tiborczról, Farkas Flóriánról, az Öveges-programról vagy a 130 korrupcióinfó valamelyikéről beszéltem.

De a Sallai Róbert Benedekkel kapcsolatos összetűzésével kapcsolatban már szívesen beszéltették volna, hogy – Facebook-posztja szerint – „égessék kicsit”. Az ellenzéki politikus azonban a rátámadó párttársa helyett inkább a közmédiát hordta le. Élő adásban (ami még nem került fel az archívumba) mondta el, hogy

Budapesten lehet hallgatni valódi híreket adó rádiókat is, de vidéken csak a Kossuth agitációs propagandája fogható. Folyamatosan sulykolják azt a hazugságot, hogy az ellenzék csak azért beszél a kormány bűneiről, mert milliószámra akar valamiért „migráncsokat” betelepíteni.

A közmédiában rendszeres gyakorlat, hogy az ellenzéki pártok csak egymással való konfliktusaikkal, netán belső viszályaikkal kapcsolatban jelennek meg, egyébként a hírszerkesztők szinte nem létezőnek tekintik őket. Ez a tendencia annyira uralkodó, hogy a választási kampány során a Nemzeti Választási Bizottság meg is büntette érte a közmédiát. A listát állító politikai pártoknak jogszabály adta lehetőségük, hogy öt percben bemutassák a programjukat, ezt az egyedi lehetőséget több ellenzéki párt is a fideszes médiafölény kifigurázására/ostorozására használta fel.

A Kétfarkú Kutya Párt embere csirkejelmezben kotkodácsolt, Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő a Vona Gábor elleni karaktergyilkosságok miatt hordta le a közmédiát a szótlanul kuksoló riporter előtt, Hajnal Miklós, a levegőnek nézett Momentum szóvivője pedig monológja végén élő adásban vonult ki a stúdióból.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.