Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jobbik: Lebontjuk a Kossuth téri kordont

2018.05.02. 18:16 Módosítva: 2018-05-02 20:42:01

Az Országgyűlés alakuló ülésének napján képviselőink lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat – közölte szerdán a Jobbik újonnan megalakult parlamenti frakciója. A párt szerint „a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem.”

A parlament alakuló ülése jövő kedden, május 8-án lesz. Erre a napra az április 14-i és 21-i Mi vagyunk a többség tüntetések szervezői demonstrációt jelentettek be a Kossuth térre. Egy két nappal később keltezett dokumentum szerint az országgyűlési őrség úgy határozott, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret (a Parlament előtti teret és a füves részeket).

A lezárás azonban elvileg véget ér, mire a demonstráció megkezdődik. Előbbi ugyanis reggel hattól délutáni kettőig terjedő időszakra rendelték meg, míg a tüntetést délután ötre hirdették meg. Igaz, később az esemény leírásában már módosítottak ezen, és most az szerepel benne, hogy „a tüntetés NEM 17 órakor, hanem délelőtt fog kezdődni, a pontos időpontot majd jelezzük”. Másrészt egy kisebb, a parlamentet élőlánccal körülvevő tiltakozást is szerveztek a Facebookon aznap már a kora hajnali óráktól, az iránt igencsak visszafogott volt az érdeklődés.