Ödön
1 °C
11 °C

Nem ül be a parlamentbe az alakuláskor Hadházy Ákos

2018.05.02. 22:13 Módosítva: 2018-05-02 22:13:26

Nem veszi fel a képviselői mandátumát jövő kedden, a parlament alakuló ülésén az LMP-listáról bejutott Hadházy Ákos. A politikus, aki lemondásáig a párt társelnöke volt, a Hír tévé Egyenesen című műsorában beszélt erről. Azt mondta, az új Országgyűlés illegitim, ezért annak május 8-i alakuló ülésére sem megy el.

„Nagy valószínűséggel, ha fel is veszem a mandátumot, nem 8-án fogom megtenni. Nem hiszem, hogy valamiféleképpen nem lehetne tiltakozni amiatt, hogy nem egy legitim parlamentről lesz szó. Nyolcadikán szerintem nem kellene megjelenni” – mondta az adásban. Arról is beszélt, hogy szerinte minden ellenzéki képviselőnek hozzá hasonlóan kellene tiltakoznia.

A műsorban szó volt Hadházy szerda reggeli rádiós szerepléséről is – a politikus életében először volt a közrádió vendége, az LMP-s belügyek miatt hívták, de a lehetőséget kihasználva beolvasott az állami propagandamédiának –, ennek kapcsán azt is elmesélte, mi is történt akkor, amikor két évvel ezelőtt már majdnem szerepelhetett a Kossuthon.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?