Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Baseballütővel és karóval félholtra vertek egy fiatalt Borsodban

2018.05.03. 10:50

Félholtra vert egy fiatal férfit négy ember Putnokon még 2017-ben, az elkövetők ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

A főügyészség közlése szerint a fiatal férfi egy üres telken barátaival kábítószerezett. Erre haladt egy negyvenéves férfi, két huszonéves fia és a fiúk alig húszéves barátja baseballütővel és karóval.

Egy korábbi vitájuk miatt a vádlottak szóváltásba keveredtek az egyébként a kábító hatású anyagtól a lábán alig álló férfival.

Ezután a négy ember a náluk lévő eszközökkel és puszta kézzel ütlegelni kezdték a férfit, majd rugdosták is.

A bántalmazást csak akkor hagyták abba, amikor a sértett már nem tanúsított ellenállást, majd távoztak. A bántalmazott férfi elvánszorgott egy közeli házhoz, onnan értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A vádlottakat pár nap múlva elfogták. A bántalmazás miatt a sértett arcsérülést, orrcsonttörést, koponyatörést, koponya alatti bevérzést szenvedett. A fejsérülések életveszélyesek voltak, miattuk végleges beszédképtelenség és epilepszia alakult ki, amelyek maradandó fogyatékosságnak, illetve súlyos egészségromlásnak felelnek meg - ismertette a főügyészség.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!