Olivér
4 °C
8 °C

Latorcai Csaba lesz az új Emmi közigazgatási államtitkára

2018.05.03. 15:38

Tovább formálódik az Emberi Erőforrások Minisztériumának új vezetése, amelyet a negyedik Orbán-kormányban Kásler Miklós onkológus irányít majd. Információink szerint a tárca új közigazgatási államtitkára Latorcai Csaba lesz, ő veszi át Lengyel Györgyi helyét a poszton.

A 42 esztendős Latorcai Csaba a KDNP-s Latorcai János fia. Eddig a Miniszterelnökség társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkára volt.

A később jogász, levéltáros, teológus és hittantanár végzettséget is szerző Latorcai Csaba már 22 évesen a Miniszterelnöki Hivatalba került. Az első Orbán-kormány idején szerzetesrendi tanácsadó volt, majd 1999-től 2002-ig a  Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában előbb vallásügyi referens, majd osztályvezető lett. 2002-ben rövid ideig ismét a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott az Egyházi Kapcsolatok Titkárságának osztályvezetőjeként.

2002 után egy magáncégnél volt szervezetfejlesztési vezető, majd 2006-2010-ig az Országgyűlés Hivatalában dolgozott szakértőként. 2010-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára lett, majd 2012-től ugyanezen a poszton folytatta tovább az Emberi Erőforrások Minisztériumában. 2014-ben lett a Miniszterelnökség helyettes államtitkára. 

Latorcai Csaba viszonylag keveset szerepelt a nyilvánosság előtt. Idén januárban ő mondott beszédet  a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából  Budapesten. Itt egyrészt arról beszélt, hogy a modernkori népvándorlással megérkezett a kontinensre a vallási türelmetlenség is, a politikailag korrektnek hazudott beszéd pedig bénultságba sodorja az európai zsidó-keresztény civilizációt. Másrészt azt hangsúlyozta, hogy az oktatásnak kiemelt szerepe van abban, hogy  a fiatalokban elegendő lelki és szellemi ellenállás fejlődjön ki az antiszemitizmussal, a rasszizmussal és mindenfajta gyűlölködéssel szemben.

Mint megírtuk az új Emmiben Kásler Miklós miniszter mellett Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház eddigi főigazgatója lesz az egészségügyi államtitkár, a kulturális területet várhatóan Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója felügyeli majd, Rétvári Bence pedig marad parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes.   

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?