Olivér
4 °C
8 °C

Kutyák rátámadtak egy nőre, és kiharaptak belőle egy darabot

2018.05.03. 15:43

Mindszenten nem először történt kutyatámadás az utóbbi időben, de most emberre támadt egy eb, írja a Délmagyar.hu. A 28 éves nőt május elsején reggel fél kilenckor támadták meg a harcikutyák, amikor a nevelőapjával költözködtek az egyik utcából a másikba. A nevelőapa, Bánlaki Imre az egyiket megrúgta, az arrébb szaladt, de másikat hiába ütötte, rúgta, "csak tépte, marta Anitát".

Az mentette meg a nőt, hogy a kiabálásra az egyik közeli házból kirohant egy egy fiatalember, és egy vasrúddal rávert a kutya fejére, mire az elfutott. A Délmagyarnak egy szomszéd több támadásról beszélt, kézbesítőre, és a saját gazdájukra is rátámadtak a kutyák.

A nőhöz mentőhelikopter is érkezett. A szomszéd szerint "a  hősiesen viselkedő fiatalember sem véletlenül nyúlt a vasrúdért. Elő volt készítve, mert úgy tudjuk, már korábban is szükség volt rá a kutyák miatt".

A nőt Szentesen jelenleg is ápolják, fájdalmaira gyógyszert kap, de a lapnak nyilatkozva kiderült, hogy "lelkileg is nagyon összetört". A kutyák a bal combját, a lábszárát és a lábfejét is marcangolták. A bal kezén két ujja, a jobbon pedig egy be van kötve. "Utóbbi sérüléseket akkor szerezte, amikor megpróbálta szétfeszíteni a harci kutya száját" - írja a lap.

"A vasrudas férfi az utolsó pillanatban ért oda. Nem tudom, mi lett volna, ha a mellkasomat, arcomat is szétszedi. Halálfélelmem volt. Azt mondták, a combomból egy izomdarabot is kitépett. Nem tudok lábra állni. A sérüléseim örökre látszani fognak", mondta a fiatal nő.

1280
Fotó: Kovács Erika / Délmagyar

A kutyák gazdája egy 26 éves férfi, aki ellen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségének gyanúja miatt nyomoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?