Erzsébet
1 °C
4 °C

A Lázárral hírbe hozott kastély tulajdonosánál költött Hódmezővásárhely tízmilliókat

2018.05.03. 10:15

Miután az új hódmezővásárhelyi polgármester nyilvánosságra hozta, hogy elődje alatt a fideszesek milyen összegeket költöttek például reprezentációs célra, tehát önkormányzati pénzből ételre, italra, a Hvg.hu azt írja: egy 30 milliós keretszerződést – ami közben felemelkedett 48 millióra – azzal a vállalkozóval kötöttek, aki a Grosswiese Zrt. egyik tulajdonosa. A cégé „a Lázárral sokszor hírbe hozott batidai vadászkastély”.

A 48 milliós összeget 16 hónap alatt költötték el a vállalkozó vendéglőiben. A helyi Fidesz a héten azzal védekezett, hogy például civil szervezetek pogácsáit és az ásványvizet is ebből fizették. Ezenkívül több száz kisebb-nagyobb rendezvényt szintén ebből a keretből finanszíroztak, mert mint írják:

Almási István polgármestersége idején élénk társadalmi élet folyt Hódmezővásárhelyen.

A Hvg.hu a Fekete Sas nevű helyet említi, ami a város tulajdonában van, de az üzemeltető 2012-ben a várostól kapott „pénzből újította meg a tetőt, cseréltette ki a nyílászárókat, ötmillió forintból galambriasztókat is felszereltetett”. 94 millió forintot költöttek a helyiségek vagyonvédelmi rendszerének kiépítésére”. Ezen a helyen tartják minden évben a gazdabált, írja a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?