Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Orbán: Ellenkezőleg

D SOS20180410015
2018.05.03. 11:34

Orbán Viktor a Fidesz-frakció budapesti alakuló ülése előtt reagált a sajtó jelenlétében az Atv.hu-nak  néhány aktuális történésre. Az MTI összefoglalójából válogattunk, az Atv.hu  a hangfelvételt is közölte Orbán válaszairól.

1. Így például arra a kérdésre, mit szól Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök szerdai bejelentéséhez, miszerint a jogállamiság lenne a feltétele az uniós pénzek folyósításának, Orbán Viktor azt válaszolta:

készen állunk ennek megtárgyalására.

2. Arra a felvetésre, hogy Magyarország csatlakozik-e az európai ügyészséghez, úgy reagált: a magyar alkotmány szerint az ügyészség szuverenitási kérdés.

3. Az Európai Néppárt vezetőivel folytatott szerdai brüsszeli megbeszéléséivel kapcsolatban arra a kérdésre, miszerint szó esett-e arról, hogy a Fidesz távozzon a pártcsaládból, a kormányfő azt közölte:

ellenkezőleg, arról volt szó, hogyan tud a Fidesz részt venni az európai parlamenti választási kampányban úgy, hogy a néppárt győzni tudjon. Felajánlottam a segítségünket.

4. Arról, hogy a CEU működése feltétele lehet-e a néppárttal való gördülékeny, problémamentes együttműködésnek, azt válaszolta: Magyarországnak senki semmilyen ügyben nem szabhat előfeltételt.