Konrád, Tivadar
4 °C
22 °C

Titkosszolgálati vezető kerülhet a honvédség élére

2018.05.03. 06:11

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője, Kovács József altábornagy kerülhet a Magyar Honvédség élére. Benkő Tibor honvédelmi miniszteri kinevezése miatt ugyanis új vezérkari főnökre lesz szükség - írja a Magyar Idők. A napilap információi szerint Kovács József altábornagy, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatója lehet Benkő Tibor utóda a Magyar Honvédség élén. 

A KNBSZ vezetésére ezután több jelölt közül választhatnak szakembert, vélhetően az új katonai titkosszolgálati vezető a Béres János, Nagy József és Dezső Sándor főigazgató-helyettesi hármasból kerül majd ki. A helyettesek jelenleg vezérőrnagyok, tehát mindhármuk kinevezése, illetve előléptetése szóba jöhet.

A napilap úgy tudja, hogy Kovács József neve már korábban felmerült a vezérkari főnöki pozícióra, mert Benkő Tibor a szolgálati ideje alapján hamarosan nyugállományba vonul. A volt vezérkari főnök minisztersége azonban még átírhatja az utód kiválasztásáról szóló döntést, ha Benkő Tibor a honvédelmi tárca vezetőjeként más főtisztet kíván kinevezni a honvédség élére - olvasható a Magyar Időkben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!