Vecsésen bukkant fel lánccal a lábán a holttá nyilvánított nő

2018.05.03. 08:24 Módosítva: 2018.05.03. 08:25

Egy budapesti nőről hét éven keresztül nem tudott senki, majd miután holttá nyilvánították, a lábán lánccal és lakattal újból felbukkant. A különös és brutális eset miatt a Monori Járási Ügyészség egy nő és egy férfi ellen emelt vádat.

A nő 2010-ben tűnt el, akkor már sokadszor, a rendőrség 2010 decemberétől eltűnt személyként körözte. Hat évvel később a bíróság a nőt holttá nyilvánította.  Fél évvel később – 2017 júniusában – viszont az asszony újból felbukkant, Vecsésen, egy élelmiszerüzletnél vették észre a „szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt” nőt, aki egy kukákban turkált, lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott.

Nyomozás indult, és kiderült, hogy a nő 2010-ben megismerkedett egy férfival és annak élettársával, akik meghívták magukhoz lakni. Az asszony a saját elhatározásából, önként ment hozzájuk Monorierdőre. Egy pincében kialakított lakrészben éltek, a sértett a ház körül dolgozott.

Az asszony többször is eltávozott, de a vádlottak minden esetben megtalálták és visszavitték. Egy idő után akkor, amikor a vádlottak elmentek hazulról, a férfi a sértett lábait egy lánccal összelakatolta, aztán bezárták a pincét. 2017 júniusában a férfi a sértettet ismét lánccal és lakattal egy vascsőhöz lakatolta, majd élettársával a lakást bezárták és elmentek otthonról. Az asszonynak sikerült a láncot szétszednie, megszökött, és a vasúti sínek mentén Vecsésre ment, ahol rátaláltak.

A Monori Járási Ügyészség s zemélyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.