Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vecsésen bukkant fel lánccal a lábán a holttá nyilvánított nő

2018.05.03. 08:24 Módosítva: 2018-05-03 08:25:51

Egy budapesti nőről hét éven keresztül nem tudott senki, majd miután holttá nyilvánították, a lábán lánccal és lakattal újból felbukkant. A különös és brutális eset miatt a Monori Járási Ügyészség egy nő és egy férfi ellen emelt vádat.

A nő 2010-ben tűnt el, akkor már sokadszor, a rendőrség 2010 decemberétől eltűnt személyként körözte. Hat évvel később a bíróság a nőt holttá nyilvánította.  Fél évvel később – 2017 júniusában – viszont az asszony újból felbukkant, Vecsésen, egy élelmiszerüzletnél vették észre a „szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt” nőt, aki egy kukákban turkált, lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott.

Nyomozás indult, és kiderült, hogy a nő 2010-ben megismerkedett egy férfival és annak élettársával, akik meghívták magukhoz lakni. Az asszony a saját elhatározásából, önként ment hozzájuk Monorierdőre. Egy pincében kialakított lakrészben éltek, a sértett a ház körül dolgozott.

Az asszony többször is eltávozott, de a vádlottak minden esetben megtalálták és visszavitték. Egy idő után akkor, amikor a vádlottak elmentek hazulról, a férfi a sértett lábait egy lánccal összelakatolta, aztán bezárták a pincét. 2017 júniusában a férfi a sértettet ismét lánccal és lakattal egy vascsőhöz lakatolta, majd élettársával a lakást bezárták és elmentek otthonról. Az asszonynak sikerült a láncot szétszednie, megszökött, és a vasúti sínek mentén Vecsésre ment, ahol rátaláltak.

A Monori Járási Ügyészség s zemélyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.