A Blikk próbált szobát foglalni az uniós pénzből felhúzott vendégházban

2018.05.04. 20:52

A fideszes lelkész és családja használja az EU-s pénzből épült vendégházat - címmel számolt be 3-án a HírTV egy már-már klasszikusnak mondható esetről. 

Legutóbb Mondok Józsefról, Izsák fideszes polgármesteréről írtuk meg, hogy abban a vadászházban lakik, amelyet 2014-ben a településvezető egyik cége, a Mondok Kft. 35 milliós EU-s forrást elnyerve épített. Mondok, izsáki polgármesterként még tagja is volt a helyi pályázati tervezést irányító egyesület bírálóbizottságának. A vadászpanziót ezután nyilvántartásba vették az izsáki önkormányzat honlapján szálláshelyként, de hirdetni ezen kívül nem hirdették sehol. Ennek pedig egyszerű oka van: a polgármester nagyjából beköltözött

És akkor a HírTV beszámolt egy újabb esetről: "a református lelkész Hörcsik Richárd családja is uniós támogatással építhetett vendégházat Göncruszkán. A szomszéd elmondása szerint azonban az ingatlant leginkább a képviselő és rokonsága használja" - írták. Amikor a fideszes képviselő Hörcsiket kérdezték erről, ő inkább úgy döntött, csendben marad. A Hvg.hu írta meg, hogy a kis borsodi településen a közel 18 millió forintos uniós támogatással felújított ingatlant nem vendégházként üzemeltetik, hanem saját célra használhatják, mert vendéget ott nem igen láttak még.

És akkor a Blikk újságírója megpróbált szobát foglalni az uniós pénzből felújított vendégházba. Kerestük az interneten a Ruszkay Pál Vendégházat, de csak a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetség (FATOSZ) honlapjának egyik aloldalán találták nyomát. Az ott található számon próbálkoztak.

"A vonal túlsó végén beszélő férfi kicsit zavarban volt, nem tudott pontos árat mondani, és azt sem, hogy van-e szabad szobájuk"

- írja a lap. A férfi a vonal túlsó felén azt mondta:

"6-7 ezer forint körül van egy éjszaka, de majd Lajos tud pontos választ adni, ha írnak neki e-mailt"

Hörcsik Lajos, akiről a férfi beszélt, Hörcsik Richárd képviselő unokaöccse, aki tagja a házra európai támogatást szerző szociális szövetkezetnek, írják.

Az emailre egyelőre nem kaptak választ, és a képviselőt sem sikerült elérniük.