Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiadta a brit rendőrség a magyar nőt, aki 27 milliós csalást követett el

2018.05.04. 11:19 Módosítva: 2018-05-04 11:27:59

A brit hatóság a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadta a magyar rendőrségnek azt a nőt, aki több mint 90 ügyféllel valótlan tartalmú életbiztosításokat kötött és 27 millió forintos csalást követett el, írja a Police.hu.

A 49 éves D. Xénia egy gazdasági társaság üzletkötője volt. 2009-ben kötött alkuszi szerződések alapján 2010. július 31-ig több mint 90 valótlan tartalmú életbiztosítást kötött fővárosi és Budapest környéki ügyfelekkel, hogy a biztosítótársaságoktól megkapja a jutalékot. 

A szerződések futamideje 20 év volt, a díjfizetések havi összege szerződésenként 28-30 ezer forint között volt. A nő a biztosítások havi díjait addig befizette, amíg meg nem kapta a jutalékot. Ezzel közel 27 millió forint kárt okozott.

A nőt nem sikerült megtalálni a rendőröknek, ezért 2015 januárjában belföldi és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Idén március 8-án fogták el brit rendőrök az Egyesült Királyságban. 

A nő ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja a nyomozást csalás és hamis magánokirat felhasználásának gyanújával.