Natália
1 °C
7 °C

Két autót vittek el, mindkettőt összetörték

2018.05.06. 13:52

Két fiatal, két autó, két baleset, két előállítás – nagyon röviden így lehet összefoglalni annak a két Veszprém megyei fiatalembernek a történetét, akiknek sikerült mindezt egyetlen napba sűrítenie.

A Police.hu híre szerint a 25 éves halimbai és a 19 éves ajkai férfi pénteken, 17 óra 50 perc körül, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, a benne lévő kulccsal, elindítottak egy Szentgálon parkoló autót, hogy hazakocsikázzanak vele, ám Szentgál és Úrkút között egy kanyarban sikerült valahogy árokba hajtaniuk vele.

A helyszínre érkező rendőrök elfogták őket, majd megállapították, hogy a 25 éves sofőrnek nincs jogosítványa, illetve felmerült a gyanú, hogy esetleg bódult állapotban vezetett. A rendőrök előállították, kihallgatták, majd – ekkor még – szabadon bocsátották mindkettőjüket.

Második felvonás

A történet ezzel nem ért véget, a két fiatalembernek nem sokkal később Veszprém belvárosában támadt kedve ismét meglépni egy autóval: 23 óra 30 perc körül egy étterem előtt parkoló Suzukival hajtottak el, ismét a tulajdonos tudta nélkül, hogy előbb kocsikázzanak kicsit, majd hazautazzanak vele.

Ám az autóval Veszprém határában, egy körforgalomnál, balesetet okoztak, majd onnan megállás nélkül haladtak tovább. Az elkövetőket a veszprémi rendőrök a 8-as számú főúton, a várostól nem messze tartóztatták fel. Elfogásuk után a járőrök ismét előállították, majd őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték őket.

A két férfi ellen jármű önkényes elvétele, továbbá a halimbai lakos ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök a sofőr ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?