Két autót vittek el, mindkettőt összetörték

2018.05.06. 13:52

Két fiatal, két autó, két baleset, két előállítás – nagyon röviden így lehet összefoglalni annak a két Veszprém megyei fiatalembernek a történetét, akiknek sikerült mindezt egyetlen napba sűrítenie.

A Police.hu híre szerint a 25 éves halimbai és a 19 éves ajkai férfi pénteken, 17 óra 50 perc körül, a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül, a benne lévő kulccsal, elindítottak egy Szentgálon parkoló autót, hogy hazakocsikázzanak vele, ám Szentgál és Úrkút között egy kanyarban sikerült valahogy árokba hajtaniuk vele.

A helyszínre érkező rendőrök elfogták őket, majd megállapították, hogy a 25 éves sofőrnek nincs jogosítványa, illetve felmerült a gyanú, hogy esetleg bódult állapotban vezetett. A rendőrök előállították, kihallgatták, majd – ekkor még – szabadon bocsátották mindkettőjüket.

Második felvonás

A történet ezzel nem ért véget, a két fiatalembernek nem sokkal később Veszprém belvárosában támadt kedve ismét meglépni egy autóval: 23 óra 30 perc körül egy étterem előtt parkoló Suzukival hajtottak el, ismét a tulajdonos tudta nélkül, hogy előbb kocsikázzanak kicsit, majd hazautazzanak vele.

Ám az autóval Veszprém határában, egy körforgalomnál, balesetet okoztak, majd onnan megállás nélkül haladtak tovább. Az elkövetőket a veszprémi rendőrök a 8-as számú főúton, a várostól nem messze tartóztatták fel. Elfogásuk után a járőrök ismét előállították, majd őrizetbe vették, és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába vitték őket.

A két férfi ellen jármű önkényes elvétele, továbbá a halimbai lakos ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési feljelentést is tettek a rendőrök a sofőr ellen.