Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Nem engednek a TEK-nek a kormányellenes tüntetés szervezői

2018.05.06. 10:37

A választások utáni két nagytüntetést rendező Mi vagyunk a többség csoport nyilvánosan reagált arra, hogy a TEK a következő tüntetés napján, kedden, körbezárja a Kossuth teret.

"Nem engedünk a TEK önkényének! Nem hagyjuk, hogy több száz méterrel odébb tolják a délelőtt 10 órai társtüntetésünket. A rendőrségnek kötelessége biztosítani a bejárást a másfél hete elfogadott Alkormány utcai tüntetési helyre. Ha kell bíróságra megyünk. Ha pedig a bíróság a TEK pártjára állna, akkor a lehető legközelebbi helyszínre már bejelentést tett a társtüntetésünk főszervezője" – írja vasárnapi közleményében a Mi vagyunk a többség.

Mint korábban írtuk, az Országgyűlési Őrség úgy határozott, hogy május 8-án, az országgyűlés alakuló ülése miatt, reggel hat órától legkésőbb délután kettőig lezárja a Kossuth teret. Ám aznap este hattól rendezik meg a Mi vagyunk a többség harmadik tüntetését, amelynek lesz egy társtüntetése is délelőtt tíz órától, amikor a képviselők is a Parlamentben vannak. Ennek a délelőtti tüntetésnek a védelmében szólalt fel most a Mi vagyunk a többség csoport.

Kedd hajnalra ráadásul élőláncot is hirdettek a Parlament köré, mire az Országgyűlési Őrség térben és időben is kiterjesztette a Kossuth tér jövő heti lezárását. A honlapjukra felkerült  intézkedési terv szerint már 7-én, hétfő este hatkor lezárták volna a Parlament környékét, beleértve a villamos vonalát és az alsó rakpartot is. Lezárt alsó rakparttal pedig nehéz lenne élőláncot vonni a Parlament köré, írtuk már a szombati cikkünkben is.

A Mi vagyunk a többség csoport vasárnapi közleményében azt kéri a szimpatizánsaitól, hogy csatlakozzanak a 10 órai és a 18 órai tüntetésekhez is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?