Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Legjobbak között vagyunk a digitális oktatásban

2018.05.07. 16:15
Rangos díjat kapott Magyarország a digitális készségfejlesztésért, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) komplex oktatási anyagai nyertek: az egyik a nem informatika szakos pedagógusoknak segít felhasználni a modern technika lehetőségeit a tanításban, a másik pedig az internetes zaklatás és adatlopás problémáira irányítja rá a figyelmet.

A díjakat négy kategóriában adták ki, világszerte több mint száz ország vett részt a megmérettetésen, írta az MTI. 

Ám Magyarország volt az egyetlen, amely két kategóriában is Best Practice (Legjobb gyakorlat) -díjat nyert: a pedagógusok informatikai ismereteinek továbbképzését  és az IT biztonság a társadalmi felelősség oktatásba való beemelését megcélzó mindkét program nyert a saját kategóriájában.

Az előbbi modul a nem informatika szakos pedagógusoknak segít felhasználni a modern technika lehetőségeit a tanításban, míg az utóbbi az internetes zaklatás és adatlopás problémáira irányítja rá a figyelmet.

Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója elmondta:

nagyon fontos kérdésekre sikerült olyan megoldásokat kínálni, amelyek egy világversenyben is az abszolút élmezőnybe kerültek.