Orbán: A kétharmaddal a háromharmadot fogom szolgálni

2018.05.07. 10:00 Módosítva: 2018.05.07. 11:37

Április 8-án a választók döntöttek, a Fidesz–KDNP pártszövetség nyerte a választásokat. Egyértelmű, hogy kinek lesz többsége a parlamentben – mondta Áder János köztársasági elnök az Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatóján, ezzel is indokolva, miért kérte fel kormányalakításra már az Országgyűlés alakuló ülését megelőzően Orbánt.

Áder emlékeztetett arra, hogy az elmúlt egy hónapban a választással kapcsolatos összes jogorvoslati eljárás befejeződött, a hivatalos, jogerős végeredmény pedig megegyezik az április 8-án megismert eredménnyel, ezért is kérte fel ma Orbán Viktor miniszterelnököt az új kormány megalakítására. 

Orbán azt mondta: tisztelettel megköszönte és el is fogadta Áder felkérését. 

Odaadással és hűséggel fogom szolgálni Magyarországot

- mondta a kormányfő. Orbán arról is beszélt, hogy Ádernek röviden vázolta Magyarország mostani helyzetét, és tájékoztatta őt a kormányalakítás állásáról. ”Olyan kormányt szeretnék felállítani, amely – engem is a kormány tagjai közé számolva – 14 emberből fog állni" – mondta Orbán, hozzátéve: hét kormánytag a politikából, hét a politikán kívülről fog érkezni.

Az új kormány legfontosabb feladata Magyarország biztonságának és keresztény kultúrájának a megőrzése lesz

– hangsúlyozta Orbán, aki azt is mondta, minden eszközzel érvényt fog szerezni az emberek akaratának. 

Végül azt mondta: a kétharmados többséget arra fogja használni, hogy a háromharmadot, azaz Magyarország minden polgárát szolgálja. Az eseményről rövid videót is készítettünk, ahol kérdések nem kerültek elő:

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.