Aliz
6 °C
14 °C

Orbánék meghívták Budapestre az amerikai alt-right sztárját

2018.05.07. 09:07

„Az Orbán-kormány meghívott Budapestre, ott tartok előadást a hónap végén” – mondta Milo Yiannopoulos vasárnap Londonban, a Day for Freedom című tüntetés színpadán. Yiannopoulos az amerikai újjobboldali mozgalom, az alt-right legnagyobb sztárja, publicistája és provokátora volt, mígnem a saját közösségének is kínossá vált, miután megértően beszélt a pedofíliáról. 

A tüntetés után a 444 megkérdezte tőle, miről fog előadni, és azt mondta, nyilvános esemény lesz, és szóba kerül majd, hogyan látják Magyarországot. Milo szerint ugyanis Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert szemben áll az uniós diktátumokkal.

Korábban írtuk: Schmidt Mária közalapítványa január végén tartotta volna az Európa jövője című konferenciát, aminek nyitó előadását az amerikai újjobboldal pedofilbotrányba belebukott sztárja, Milo Yiannopoulos tartotta volna. A meghívásnak a Fideszben  sem örült mindenki , Gulyás Gergely, a kormánypárt alelnöke nyilvánosan is nemkívánatosnak nevezte Schmidték döntését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?