Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerőcs és Csapodi tanár úr megoldotta a matekérettségit

IMG 4756
2018.05.08. 13:03 Módosítva: 2018-05-08 15:04:08

"Az idei matematika érettségi nagyjából lefedte a középiskolai tananyagot , ebből megbukni nehéz, de a jelest sem volt könnyű megszerezni. Annak különösen örültem, hogy volt benne egy-két olyan probléma is, ami kifejezetten godolkodásra, próbálkozásra, egyfajta szellemi játékra késztette a gyerekeket", mondta az idei középszintű matematika feladatlapról Gerőcs László, a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium vezető tanára. Csapodi Csaba az ELTE oktatója szerint az írásbeli  az előzetes elvárásoknak megfelelő volt, az elégségest viszonylag könnyen meg lehetett szerezni, az ötös eléréséhez viszont dolgozni kellett. Ők ketten ismertetik a feladatok megoldását ebben a videóban.  A hivatalos megoldókulcs szerdán reggel fog megjelenni az Oktatási Hivatal honlapján.

Ha nem indul el a magától a videó, kattintson át a Facebookra!

Szerdán 14 óra után a történelem írásbeli érettségi megoldásait Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára ismerteti majd.