Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

KGBéla pere csak elkezdődik júliusban

2018.05.08. 06:28

Július 10. után kezdődik a kémkedéssel megvádolt volt jobbikos, jelenleg független EP-képviselő, Kovács Béla pere – írta a Magyar Idők.

Az előkészítő per nyílt lesz, de lehetnek zárt fejezetei. 

A KGBélaként elhíresült volt jobbikos politikus ügyvédje, Szikinger István szerint azokat az ügyrészleteket tárgyalhatják a nyilvánosság kizárásával, amelyekben a vádiratban szereplő, a kémkedéssel kapcsolatos, minősített iratokat ismertetnek. Az ügyvéd úgy véli, a védelemnek kedvez a Be. módosításának azon része, miszerint szigorították a titkos eszközök – és ezáltal az így beszerzett bizonyítékok – felhasználásának szabályait.

Az EP-képviselőt az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és három rendbeli, folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg december elején a Központi Nyomozó Főügyészség.