Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés a hatodikról lezuhant kislány ügyében

2018.05.08. 10:21

Gondatlanságból elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy 29 éves vietnami nő ellen, aki saját két éves gyermekét és négy éves unokahúgát hagyta magára egy VIII. kerületi lakásban.

A négy éves kislány a tízperces egyedüllét alatt kizuhant a hatodik emeleti erkélyről és a helyszínen meghalt.

A négy éves áldozat nagynénje felügyeletére volt bízva, miután az édesanya – a vádlott testvére – munkába ment. „A vádlott rövid idő elteltével úgy döntött, hogy amíg a gyermekek alszanak, lemegy a közeli boltba élelmiszert vásárolni. Ez időre az akkor még alvó négy éves unokahúgát, és két éves gyermekét felügyelet nélkül, magukra hagyta a lakásban” – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A nő a boltban rövid időt, kb. tíz percet töltött. Ez alatt az idő alatt azonban

a négy éves kislány felébredt, a nappaliból nyíló erkélyajtóhoz ment, azt kinyitotta, majd felmászott az erkélyen elhelyezett elliptikus tréner gépre. A kislány ezután a gépről átkapaszkodott a mintegy 120 cm magas korlátba, majd azon átbillenve, a hatodik emeleti erkélyről a lakóház alatti betonra zuhant.