Olivér
4 °C
8 °C

Egyelőre nem szabadulhat a skálás gyilkos

2018.05.09. 14:18

Fellebbezett az ügyészség a skálás gyilkos szabadlábra helyezésének ügyében született elsőfokú bírói döntéssel kapcsolatban, így a végzés nem jogerős, és egyelőre nem lépett hatályba – írja az MTI.

Ahogy arról tegnap mi is írtunk, Bene László szabadlábra helyezéséről döntött a bíróság, miután megállapították, hogy Bene a büntetése kezdeti időszakában tanúsított fegyelemsértéseitől eltekintve betartotta az intézet rendjét és több éven át kifogástalan, példamutató magatartást tanúsított. A bíróság igazságügyi szakértői véleményt is beszerzett, illetve az elítélt nyilatkozatai alapján részéről határozott jóvátételi szándékot állapított meg.

A törvényszéki szóvivő ugyanakkor közölte, a döntés ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős, a fellebbezés ugyanakkor halasztó hatályú, az elítéltet ezért nem bocsátották szabadon. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, az ügyészség szerint nem állnak fenn a feltételes szabadságra bocsátás törvényi feltételei.

Bár az elítélt magatartása a bv-intézetben megfelelő volt, ez még nem biztosíték arra, hogy feltételes szabadságra bocsátása esetén is törvénytisztelő életet élne.

– tette hozzá a szóvivő, emellett pedig megjegyezte azt is, a férfi azt mondta a bíróságon, még nem kéri a szabadlábra helyezést, és úgy nyilatkozott, hogy a lakhatási körülményei sem megoldottak.

augusztusban-szabadulhat-a-gyilkossagert-elitelt-bene-laszlo ima
Fotó: RTL Klub

Bene a '90-es években vált hírhedté, 1989 és 1994 között több súlyos bűncselekmény mellett négy embert is meggyilkolt. Bene és társa, Donászi Aladár először egy rendőrt gyilkolt meg, majd egy fiatal egyetemistát a Skála Áruháznál, innen kapta a skálás gyilkos nevet. Végül több rablás mellett négy gyilkosságot bizonyítottak rájuk, 1994-ben fogták el őket, de Donászi aztán öngyilkos lett. 

Legutoljára 2016-ban utasították el a szabadulási kérelmét. A skálás gyilkos történetéről legutóbb tavaly írtunk mi is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?