Szilvia
5 °C
16 °C

30 kilométeres dugó volt egész délelőtt az M1-esen, Budapest felé

2018.05.10. 10:05 Módosítva: 2018-05-10 13:58:45

UPDATE: a 30 kilométeres dugó egyik fele délután fél 2 körül elkezdett oszlani a Google Maps GPS-adatai alapján. 

Az M1-es autópályán Budapest felé, a 27-es herceghalmi csomópontnál egy 5 km-es szakaszon csak a belső sáv járható aszfaltozás miatt, és emiatt hatalmas, körülbelül harminc kilométeres a torlódás alakult ki, a vége Tatabány-Óvárosig ér - írja a Kisalföld.hu

A piros = dugó
A piros = dugó

Az Útinform szerint a Budapest felé tartó oldalon két helyen dolgoznak hosszabb ideje a szakemberek az útburkolat javításán, a 40-es és a 28-as kilométerszelvények között. Szerda este óta ugyanakkor a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem ment 10-12 kilométer alá a torlódás hossza. Ennek egyik oka, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az autópálya forgalma, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, emiatt a vendégmunkások nagy része útra kelt.

Emiatt az M1-M0-M5 útvonalon a szokásosnál is nagyobb forgalom zajlik. Eddig nem volt példa arra, hogy az egymástól 10-15 kilométerre lévő munkaterületekhez kapcsolódó torlódások összeértek volna, jelen esetben ez megtörtént.

Kollégánk, aki heti rendszerességgel jár ezen az autópályán, szerda este hat óra körül másfél órát állt ebben a dugóban. "Az építési szakaszokon egyetlen munkás vagy munkagép sem dolgozott, kétszer húzott el mellettem rendőrautó, de egyik sem foglalkozott a forgalomirányítással. Pedig lett volna dolguk, mert nagyon sokan jobbról előzgetve, a leállósávon vagy a munkaterületen átszáguldva próbáltak előnyre szert tenni" - írta. A szabályosan várakozók közül többen megpróbálták leszorítani vagy blokkolni ezeket, totális káosz alakult ki, fortyogtak az indulatok, a helyzet robbanás közeli volt.

A dugóba szorult emberek kínjukban a szalagkorlát mellett végezték a dolgukat, sok meghibásodott, vagy a meghibásodást elkerülni akaró kamion behajtott a munkaterületre, és ott vesztegelt.

Hetek óta dugó van itt, a munkálatok pedig csigalassúsággal haladnak - írja beszámolójában.

Ahogy ebből a korábbi videónkból is láthatja, van mit javítani a pályán:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?