Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balog Zoltán arra a legbüszkébb, hogy munkaszüneti nap lett nagypéntek

2018.05.10. 23:41

Érdekes kijelentést tett csütörtök este Balog Zoltán a Protestáns tavasz rendezvénysorozat keretében tartott beszélgetésen, azt mondta ugyanis, hogy arra a legbüszkébb, hogy sikerült elérnie, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lett – írja az MTI.

A legbüszkébb arra vagyok, hogy húsz évnyi küzdelem után sikerült elérni, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lett.

– fogalmazott a volt miniszter, aki 2012-től egészen az új kormány megalakulásáig vezette az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hozzátéve azt is, hogy ezzel az ünnep üzenete közelebb került az emberekhez.

Balog egyébként Bogárdi Szabó Istvánnal, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével, Schanda Balázs alkotmányjogásszal és Lánczi András filozófussal beszélgetett az eseményen, így voltak még erős mondatok,

  • Szabó például azt hangsúlyozta, hogy az állam és az egyház tudatos szétválasztása kizárólag keresztény hagyomány, amelyet az iszlám nem ismer és nem is akar megismerni,
  • Schanda pedig zseniális ötletnek nevezte Isten "belecsempészését" az alaptörvénybe, és fontosnak nevezte, hogy az alkotmány leszögezi, hogy a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata.