Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vajon ön tud úgy angolul, mint a most érettségizők?

2018.05.10. 07:34 Módosítva: 2018-05-10 13:12:32

Angol nyelvből tesznek ma emelt és középszinten írásbeli érettségit a diákok országszerte. A mostani érettségi rendszerben egy élő idegen nyelvből vagy latinból mindenkinek kötelező vizsgáznia.

Ma már az idegen nyelvi tudást sem tesztkérdésekkel ellenőrzik. A diákok mindig kapnak egy szöveget, és ehhez kapcsolódnak a kérdések. Eleve a feladatot is már angolul fogalmazza meg a feladatlap.

Nézze meg, hogy ön mennyire tud angolul. Itt van két feladat a tavaly őszi középszintű angol érettségi vizsgából. 

Az egyikben egy tűzoltóval készült interjú kérdéseit kell kitalálni.

A másik feladat hasonlít leginkább egy teszthez. Itt a hiányzó szavakat kell beilleszteni  a szövegbe , és négy választási lehetőség van.

A feladatok megoldásait itt találja

Középszinten az angol írásbeli vizsga ideje 3 óra. Ebből az első rész, az olvasott szöveg értése 60 perces. A második rész a nyelvhelyességi feladatsor megoldása, amire 30 percet kapnak a diákok. Ezután szünet következik, majd a hallott szöveg értése részre 30 percet, végül az íráskészségi feladatsorra 60 percet kapnak a vizsgázók. Emelt szinten az írásbeli vizsga 4 órás. A vizsga itt is a fenti összetevőkből áll, de a feladatok nehezebbek és több idő van rájuk. A diákok csak annál a vizsgarésznél használhatják a szótárt, amikor szöveget kell írniuk.