Aliz
6 °C
14 °C

Megint keresztbe tett Márki-Zay Péternek a hódmezővásárhelyi önkormányzat

2018.05.10. 19:57

Durva megszorításokat szavazott meg a Fideszes képviselőtestület Hódmezővásárhelyen a  Járható Vásárhely Program újbóli megszavazása miatt tartott rendkívüli közgyűlésen, melyre a Fidesz képviselői szerint van pénz, Márki-Zay Péterék szerint viszont nincs – írja a Mérce.

A Fideszes többség a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, melynek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták, de lenullázta a kormánypárti képviselők döntése azokat a költségvetési sorokat is, amik érintik például

  • a kátyúzás,
  • közburkolatok kezelése,
  • fűnyírás
  • és a szúnyogirtás költségeit,
  • az olyan kulturális programokét, mint a gyereknap, vagy augusztus 20-ai ünnepség keretét biztosítják,
  • emellett pedig a polgármesteri hivatal ÁFA keretéből is elvesznek. 

Márki-Zay Péter szerint a városháza felújításától elvont 120 millió forint után a város szerződésszegést fog elkövetni a Belügyminisztériummal és az alvállalkozókkal szemben, ha a költségvetési elvonások kapcsán nem tudja majd fizetni a szerződésben vállalt kifizetéseket, ezért újabb rendkívüli közgyűlés jöhet majd.

A képviselők egyébként egy határozati javaslatot is elfogadtak arról, hogy  Márki-Zay Péter valósítsa meg a Járható Vásárhely Programot. A közgyűlést Márki-Zay Péter élőben közvetítette a Facebook-oldalán, ez alább megtekinthető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?