Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őszre gigantikus botrányt ígér a Magyar Idők a Gyárfás-ügyben

01
2018.05.10. 08:56 Módosítva: 2018-05-10 10:42:41

Sejtelmes cikket közölt a Magyar Idők, amely azt írja, hogy  a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás és a bűnpártolás miatt „számonkért" egykori főügyész, Ihász Sándor története túlnyúlik önmagán, és ősszel „gigantikus botrány kirobbanása" várható.

A lap „oknyomozása” szerint a Prisztás József és Boros Tamás megöletéséért összesen huszonnyolc év fegyházat kapott egykori olajos vállalkozó", Portik Tamás, akit márciusban meggyanúsítottak a Fenyő-gyilkossággal is, több száz beszélgetést rögzített, és a felvételek alapján az ügy már a nagypolitikát is érintheti".

Portik Tamáson – illetve cégén, az Energol Rt.-n keresztül – több kulcsfigurát is említenek. Például említik azt a beszélgetést, amit Portik 2008-ban, a Vadrózsa étteremben, a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökével, Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjével folytatott.

Akkor Portik el is dicsekedett azzal, hogy számos MSZP-s politikust támogatott anyagilag, és szocialista kapcsolatokkal rendelkezik".

A lap megemlíti, hogy Portik Tamás az Energolon keresztül (...) üzleti kapcsolatban volt a miskolci ETL Rt.-vel, amelyben felügyelőbizottsági tag volt Karl Imre, illetve Szűcs Erika. Utóbbi később a Gyurcsány-kormány munkaügyi minisztere lett. Az Energol üzleti kapcsolatban állt ugyanakkor a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozott Fortus Rt.-vel is."

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Huszti István / Index)