Őszre gigantikus botrányt ígér a Magyar Idők a Gyárfás-ügyben

01
2018.05.10. 08:56 Módosítva: 2018.05.10. 10:42

Sejtelmes cikket közölt a Magyar Idők, amely azt írja, hogy  a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás és a bűnpártolás miatt „számonkért" egykori főügyész, Ihász Sándor története túlnyúlik önmagán, és ősszel „gigantikus botrány kirobbanása" várható.

A lap „oknyomozása” szerint a Prisztás József és Boros Tamás megöletéséért összesen huszonnyolc év fegyházat kapott egykori olajos vállalkozó", Portik Tamás, akit márciusban meggyanúsítottak a Fenyő-gyilkossággal is, több száz beszélgetést rögzített, és a felvételek alapján az ügy már a nagypolitikát is érintheti".

Portik Tamáson – illetve cégén, az Energol Rt.-n keresztül – több kulcsfigurát is említenek. Például említik azt a beszélgetést, amit Portik 2008-ban, a Vadrózsa étteremben, a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökével, Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjével folytatott.

Akkor Portik el is dicsekedett azzal, hogy számos MSZP-s politikust támogatott anyagilag, és szocialista kapcsolatokkal rendelkezik".

A lap megemlíti, hogy Portik Tamás az Energolon keresztül (...) üzleti kapcsolatban volt a miskolci ETL Rt.-vel, amelyben felügyelőbizottsági tag volt Karl Imre, illetve Szűcs Erika. Utóbbi később a Gyurcsány-kormány munkaügyi minisztere lett. Az Energol üzleti kapcsolatban állt ugyanakkor a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozott Fortus Rt.-vel is."

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

(Borítókép: Huszti István / Index)  • Hírek
  • Hírek