Antal, Anett
16 °C
24 °C

Hiába focizott öt évig Felcsúton, nem lehet öregdiák egy bíráló nyilatkozata miatt

2018.05.11. 16:30

A 444 írta meg Nagy Károly sztoriját, aki Felcsúton volt egykor játékos, de aztán momentumos politikus lett, úgyhogy emiatt nem mehet a felcsúti öregdiákok találkozójára. Ráadásul úgy, hogy először meghívták, aztán visszakoztak.

Meghívásunkat nem áll módunkban fenntartani

- írta neki a Puskás Akadémia.

A most 20 éves Nagy öt évig játszott Felcsúton, ebből egy évig teljes jogú akadémista volt, ami jogosulttá teszi az öregdiák címre. De közben momentumos politikus lett, az áprilisi választáson is indult, vissza is lépett Kunhalmi Ágnes javára, majd amikor emiatt behívták az Egyenes beszédbe, az akadémiáról is mondott rosszakat.

A 444 összefoglalója szerint azt mondta,

  • Felcsúton legalizáltak egy lopási folyamatot
  • Felcsúton nem csak a közpénz veszti el közpénzjellegét, hanem az akadémia is az akadémiajellegét
  • Felcsúton nincs vízió a játékosnevelésben, csak azt hajszolják mindenáron, hogy csapatként sikeresek legyenek, az egyéni képzések háttérbe szorulnak.
  • Rövid távú célok érdekében inkább csapatba állítják a kortársaiknál fizikailag gyorsabban érő játékosokat, és nem arra törekednek, hogy minél sokoldalúbb játékosokat neveljenek, akiket felkészítenek a profi focira. 

Aztán a Facebookon kapott üzenetet arról, hogy az öregdiákok találkozóira szóló meghívást visszavonják. Amikor indoklást kért, telefonon mondták, hogy a Puskás Akadémiával kapcsolatos kijelentései miatt nem jöhet. A lap megkeresésére a Puskás Akadémia nem válaszolt.

A 444 azt is írta, hogy Nagy korábban még ösztöndíjas is volt - a volt akadémisták a felsőoktatási tanulmányaikhoz kaphatnak segítséget - , de amikor Momentumos lett, jelezték Felcsútról, hogy "a szűkös anyagi keret miatt" ezt már nem kapja a jövőben.

A felcsúti akadémiának 270 öregdiákja van, ők egyebek mellett ötödmagukkal ingyenesen tekinthetik meg a csapat mérkőzéseit, ötven százalékos kedvezménnyel utazhatnak a Vál-völgyi kisvasúton, valamint szintén fél áron látogathatják az alcsútdobozi kalandparkot is.