Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar Idők: 20 oldalnyi dokumentumnak veszett nyoma a Fenyő-ügyben

2018.05.12. 08:45

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről, ennek az aktacsomónak különös jelentősége van az újból elővett, a meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban. A Magyar Idők most azt írja, hogy ebből a dokumentumból valakik kivettek 20 oldalt, aminek nyoma veszett.

Fenyő a meggyilkolása előtt ezt a dokumentumcsomagot a lap szerint átadta Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek, aki azonban tagadta, hogy bármikor is eljutott volna hozzá. Kunczét azután hallgatták ki a Gyárfás-gyilkossággal kapcsolatban, hogy a rendőrség 2012-ben elkapta a gyilkosát, Jozef Roháčot.

Az biztos, hogy az akta létezik, hiszen abból 100 oldal a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez került. A Magyar Idők azt írja, hogy a hiányzó 20 oldal Gyárfás Tamás valamilyen áfaügyével kapcsolatos feljegyzéseket tartalmaz, és ezt akarta Fenyő nyilvánosságra hozni. A Magyar Idők azt írja, az áfacsalásra voltaképpen a Nap Tv Angol utcai székházának építésével kapcsolatos iratokból derült volna fény, amelyben konkrét neveket, időpontokat és összegeket szerepeltettek.

Az üggyel kapcsolatban azt tudni kell, hogy a kilencvenes években a két nagy médiamogul, Fenyő János (rengeteg újság, többek közt a Népszava tulajdonosa) és Gyárfás Tamás (a köztévé szinte monopolhelyzetben lévő reggeli politikai műsorának producere) között szinte háborúskodásig fajuló helyzet alakult ki, a hírek szerint kettejük kibékítésével még maga a miniszterelnök, Horn Gyula is megpróbálkozott.

Húsz évvel a gyilkosság után Gyárfás Tamást gyanúsította meg a rendőrség, hogy felbujtóként közreműködött a gyilkosságban. Állítólag ő volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy intézze el Fenyőt.